Blog

Οι 10 πιο cool συμβουλές των δερματολόγων για τον ήλιο.

Ο ήλιος καθώς περνάνε τα χρόνια γίνεται ολοένα πιο επικίνδυνος αλλά και αναγκαίος. Ναι, υπάρχουν tips για να γλυτώσεις τις πανάδες ή για να μην καείς ενώ φοράς sunscreen. Υπάρχουν και πολύ δυνατοί σύμμαχοι... όπως είναι η Φύση.

Το μεσογειακό φρούτο που προστατεύει από διαβήτη, φλεγμονές και στεφανιαία νόσο

Τα σταφύλια και το κρασί αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Μεσογειακής διατροφής, οποία από πολλούς θεωρείται η υγιεινότερη διατροφή στον κόσμο. Παρόλο που επικρατεί η άποψη ότι τα κόκκινα σταφύλια είναι πιο ωφέλιμα για την υγεία μας, όλα τα είδη ασκούν ευεργετική επίδραση στον οργανισμό. Τα τελευταία χρόνια έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία στις βιολογικές ιδιότητες των σταφυλιών και του κρασιού, κυρίως ύστερα από μία έρευνα του 1992 που πρότεινε την κατανάλωση κρασιού ως εξήγηση στα χαμηλότερα ποσοστά καρδιακών παθήσεων που παρατηρούνται στη Γαλλία σε σύγκριση με άλλες ανεπτυγμένες χώρες.

Δείτε πόσο σας γερνάει αν πίνετε καθημερινά…

Έρευνα έδειξε ότι όσοι έπιναν 350 ml αναψυκτικών την ημέρα, εμφάνιζαν αλλαγές στο DNA τους  σαν κι αυτές που παρατηρούνται σε ανθρώπους 4,6 χρόνια μεγαλύτερους σε ηλικία! Τα ζαχαρούχα αναψυκτικά ενοχοποιούνται για πρόωρο γήρας, προειδοποιούν Αμερικανοί επιστήμονες.

7 τροφές που λιώνουν το λίπος και κάνουν την κοιλίτσα παρελθόν

Μήπως η πιο «προβληματική» περιοχή στο σώμα σου, εκείνη που συσσωρεύει το περισσότερο λίπος, είναι η κοιλιά; Η κοιλίτσα, το σωσίβιο και τα παχάκια, ή όπως αλλιώς και να πεις την συσσώρευση λίπους στην περιοχή αυτή, είναι ένα από τα «προβλήματα» που απασχολούν τις περισσότερες γυναίκες. Ευτυχώς το καλύτερο γιατρικό βρίσκεται στην κουζίνα σου και είναι πεντανόστιμο! Παρακάτω θα βρεις τις τροφές που θα σού χαρίσουν επίπεδη κοιλιά και θα λιώσουν το λίπος:

Ήξερες ότι το μέλι κόβει το ροχαλητό μαχαίρι;

Πρόκειται για ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα ανεξαρτήτως αν ανήκει σε εσένα ή στον… διπλανό σου. Ο λόγος για το ροχαλητό, η ένταση του οποίου μπορεί να μειωθεί ή ακόμη και να εξαφανιστεί με έξυπνα τρικ. 1. Φάε μια…

6 σπόροι – θησαυροί για την υγεία

Τα τελευταία χρόνια η έννοια των «υπερτροφών» κατακλύζει την καθημερινότητά μας και έχουμε επανειλημμένα κάνει ειδικές αναφορές σε αυτές. Αυτή τη φορά θα εστιάσουμε σε σπόρους- διατροφικά διαμαντάκια που εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία και αξίζουν μια θέση στο καθημερινό μας διαιτολόγιο.

Μάθαμε τι προκαλεί ένα burger στις αρτηρίες μας…

Σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Βιοπαθολογίας η κατανάλωση χαμπουργκερ προάγει την αθηροσκλήρωση. Ακόμα και μια διατροφική παρασπονδία έχει άμεση επίπτωση στα αιμοφόρα αγγεία σας, τουλάχιστον σε κυτταρικό επίπεδο, υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές μετά από πειράματα που έκαναν.

Οι επιπτώσεις στο μωρό αν καπνίζει ο μπαμπάς

Οι Τι δείχνει σχετική έρευνα Οι υποψήφιοι πατέρες που καπνίζουν, αυξάνουν τον κίνδυνο να γεννηθεί παιδί με συγγενή καρδιοπάθεια, δηλαδή με κάποια εκ γενετής ανωμαλία της καρδιάς, σύμφωνα με μια νέα κινεζική επιστημονική μελέτη. Είναι ήδη γνωστό ότι για τις…

Οι βλάβες που προκαλεί ο ήλιος στο δέρμα

Ακτινικό Ερύθημα Πρόκειται για ένα έγκαυμα το οποίο προκαλείται από παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο και η σοβαρότητά του είναι ανάλογη με την ένταση κυρίως της UVΒ ακτινοβολίας και του χρόνου έκθεσης στον ήλιο. Κατά το ακτινικό ερύθημα προκαλείται μια αγγειοδιαστολή…

Καλοκαίρι και τροφές για λαμπερό δέρμα

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και ο καυτός ήλιος έχει κάνει ήδη την εμφάνισή του. Παρά το γεγονός ότι ο ήλιος είναι σύμμαχος της υγείας, μπορεί να βλάψει το δέρμα. Τα καλά νέα είναι ότι μπορούμε να ενισχύσουμε τις…