1. Home
  2. Προϊόν
  3. LAMBERTS Folic Acid 400μg – Βελτίωση Κυκλοφορικού & Παραγωγή Ερυθρών Αιμοσφαιρίων – Υγεία Δέρματος, Μαλλιών…
Loading...

LAMBERTS Folic Acid 400μg – Βελτίωση Κυκλοφορικού & Παραγωγή Ερυθρών Αιμοσφαιρίων – Υγεία Δέρματος, Μαλλιών – Χωρίς Γλουτένη & Για Χορτοφάγους, 100tabs

Ομαλή Νευρολογική Ανάπτυξη του Εμβρύου – Πρόληψη & Καταπολέμηση Μολύνσεων – Διάρροια, Στομαχικό Έλκος, Κλιμακτηριακά Προβλήματα, Κακώσεις ή Εγκαύματα από Ακτινοβολίες.

7,93

Σε απόθεμα

Loading...

Περιγραφή

LAMBERTS Folic Acid 400μg

Το φυλλικό οξύ συμμετέχει στην σύνθεση του DNA και του RNA των κυττάρων διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στον κυτταρικό πολλαπλασιασμό. Για τον λόγο αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ανάπτυξη του εμβρύου. Έχει  πλέον τεκμηριωθεί ότι η λήψη 400μg φολικού οξέος κατά την διάρκεια του πρώτου τριμήνου της εγκυμοσύνης, είναι αναγκαία για την πρόληψη εμφάνισης δυσπλασιών του νευρικού σωλήνα.

Το φυλλικό οξύ είναι γνωστό ότι διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση των επιπέδων της ομοκυστεΐνης, ενός συστατικού με χημική δομή παρόμοια με αμινοξύ, που εμπλέκεται  στην βλάβη του αγγειακού ενδοθηλίου και η οποία μπορεί να οδηγήσει αργότερα στον σχηματισμό αθηρωματικών πλακών.

Το φυλλικό οξύ αποτελεί υδατοδιαλυτή βιταμίνη η οποία δεν αποθηκεύεται για μεγάλο χρονικό διάστημα στον οργανισμό, κάτι που καθιστά αναγκαία την διατροφική της πρόσληψη.

Διατροφικές πηγές φυλλικού οξέος αποτελούν τα πράσινα λαχανικά και τα δημητριακά ολικής αλέσεως.

Οι σύγχρονες μέθοδοι αποθήκευσης και μαγειρέματος των τροφών οδηγούν σε μείωση των επιπέδων φυλλικού  οξέος στην τροφή, κάτι που αντανακλάται στο γεγονός ότι το 47% των γυναικών δεν καταναλώνουν την ελάχιστη ημερήσια πρόσληψη που ανέρχεται στα 200μg/ημέρα.

Για  τον λόγο αυτό προτείνονται συχνά  τα συμπληρώματα φυλλικού οξέος. Μελέτες βιοδιαθεσιμότητας καταδεικνύουν ότι τα συμπληρώματα διατροφής με φυλλικό οξύ απορροφούνται εύκολα και αποτελούν έναν εύκολο και αξιόπιστο  τρόπο για την πρόληψη διατροφικών ελλείψεων.

Το  προϊόν αυτό  παρέχει 400μg φυλλικού οξέος το οποίο είναι 3 φορές περισσότερο από το επίπεδο που προσφέρει η διατροφή της πλειονότητας του γενικού πληθυσμό, και αποτελεί το επίπεδο που συνίσταται όλο και συχνότερα.

Συστατικά

Κάθε ταμπλέτα αποδίδει: Folic Acid   400μg

Ταμπλετοποίηση με: DiCalcium Phosphate, Cellulose, Silicon Dioxide, Stearic Acid, Magnesium Stearate.

Χρόνος αφομοίωσης

Λιγότερο από 1 ώρα.

Κατάλληλο για

Xορτοφάγους.

Αλλεργίες

Καμία.

Προφυλάξεις

Το φυλλικό οξύ πρέπει να χορηγείται με προσοχή και με υπόδειξη του ιατρού, σε ενήλικες που εμφανίζουν μεγαλοβλαστική αναιμία. Πρέπει να διερευνάται το αίτιο της αναιμίας, γιατί εάν αυτή οφείλεται σε έλλειψη Β12 μόνο και όχι φυλλικού οξέος, τα συμπληρώματα φυλλικού οξέος μπορεί να διορθώσουν την αναιμία, καλύπτουν όμως κλινικά τη βλάβη που έχουν υποστεί τα νεύρα, ο νωτιαίος μυελός ή ο εγκέφαλος από την έλλειψη Β12 μέχρι την εμφάνιση μη αναστρέψιμων αλλοιώσεων. Για τον λόγο αυτό πρέπει πάντα να γίνεται διαφορική διάγνωση της μεγαλοβλαστικής αναιμίας πριν από την έναρξη οιασδήποτε θεραπείας.

Δοσολογία

1 ταμπλέτα ημερησίως.

Φύλαξη

Να φυλάσσεται σε δροσερό και ξηρό περιβάλλον και να προφυλάσσεται από το φως.


Βιταμίνες

Οι βιταμίνες είναι φυσικές ουσίες (οργανικές ενώσεις μικρού μοριακού βάρους), με σημαίνοντα ρόλο στην φυσιολογική ανάπτυξη και την λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού.

Ανευρίσκονται κυρίως στις τροφές (με εξαίρεση την VIT-D και την VIT-Κ που συντίθενται και από τον ανθρώπινο οργανισμό), δρουν ακόμη και σε πολύ μικρές ποσότητες, δεν έχουν καμία θερμιδική αξία και ο ρόλος τους στην φυσιολογική οργανική λειτουργία, οφείλεται στην ικανότητα τους να ρυθμίζουν σημαντικές μεταβολικές διεργασίες.

Οι βιταμίνες έχουν διαφορές μεταξύ τους ως προς τη δομή και τη λειτουργία και διακρίνονται σε δύο βασικές κατηγορίες, στις υδατοδιαλυτές (βιταμίνη C και τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β ) και στις λιποδιαλυτές (βιταμίνη Α, D, K και Ε ), σύμφωνα με την διαλυτότητα τους.

Η LAMBERTS διαθέτει μια πλήρη γκάμα όλων των υδατοδιαλυτών και λιποδιαλυτών βιταμινών, σε ξεχωριστά σκευάσματα, ώστε να επιτυγχάνεται εξειδίκευση της αγωγής.

Οι δόσεις των βιταμινούχων σκευασμάτων είναι με βάση τις επιταγές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (W.H.O.), ώστε να αποφεύγεται η πιθανότητα πρόκλησης υπερβιταμίνωσης.

Τέλος η LAMBERTS παρασκευάζει τα σκευάσματα των βιταμινών που διαθέτει, ακολουθώντας σημαντικούς κανόνες φαρμακοκινητικής, ώστε να επιτυγχάνει την μεγίστη δυνατή απορρόφηση, βιοδιαθεσιμότητα και συνεπώς αποτελεσματικότητα της χορηγούμενης βιταμίνης (χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελεί η VIT-C που παρασκευάζεται σε μορφή ταμπλέτας ελεγχόμενης αποδέσμευσης.

Η VIT-C είναι εντόνως υδατοδιαλυτή και η λήψη της σε μορφή αναβράζοντος δισκίου ή σε μορφή ταμπλέτας άμεσης αποδέσμευσης οδηγεί στην γρήγορη απορρόφησή και αποβολή της μέσω των ούρων.

Αντιθέτως η VIT-C της LAMBERTS παραμένει 6-8 ώρες στο έντερο και απορροφάται βαθμιαία καλύπτοντας άριστα τον ασθενή στην διάρκεια της ημέρας.)

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος 0,081 kg
Κατασκευαστής