2310 847515      info@pharmalab.gr
mpoykali
  1. Home
  2. Προϊόν
  3. LAMBERTS Milk Thistle 8500mg – Υγεία Ήπατος, Χοληδόχου Κύστης – Μειώνει το Σάκχαρο του Αίματος…
Loading...

LAMBERTS Milk Thistle 8500mg – Υγεία Ήπατος, Χοληδόχου Κύστης – Μειώνει το Σάκχαρο του Αίματος & την LDL Χοληστερόλη σε Διαβητικούς & για Χορτοφάγους 90tabs

Αποτοξινώνει το Συκώτι, Δυναμωτικό του Εγκεφάλου & της Μνήμης, Καταπραϋντικό στη Καταρροή, στη Πλευρίτιδα, στη Ψψωρίαση –  Αντικαρκινική, Νευροπροστατευτική & Καρδιοπροστατευτική Δράση.

21,35

Σε απόθεμα

Loading...

Περιγραφή

LAMBERTS Milk Thistle 8500mg

Τιτλοδοτημένο εκχύλισμα από πάνω από 8500mg καρπών του βοτάνου

Το Silymarin αποτελεί το κύριο δραστικό συστατικό του καρπού του φυτού Silybum marianum (ευρέως γνωστό ως γαϊδουράγκαθο – milk thistle). Αποτελεί  βότανο  που ενδημεί κυρίως στη Μεσόγειο και χρησιμοποιήθηκε ευρέως από βοτανολόγους στο Ηνωμένο Βασίλειο τον 16ο αιώνα.

Το  Silymarin συνίσταται σε  3 επιμέρους ισομερή που ονομάζονται Silybin, Silidanin και Silicristin. Οι ουσίες αυτές υπάγονται στις flavonolignans, μια ισχυρή ομάδα φυτικών δραστικών συστατικών και πιο ισχυρή εκ των τριών θεωρείται η Silybin.Το Silymarin χρησιμοποιείται παραδοσιακά για τη θεραπεία παθήσεων του ήπατος και της χοληδόχου κύστης.Μελέτες έχουν δείξει ότι το Silymarin μειώνει το σάκχαρο του αίματος και της χοληστερόλης LDL κακή χοληστερόλη σε διαβητικούς και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία και την πρόληψη της ηπατικής νόσου λιπαρών.

Προστατεύει το ήπαρ από τις βλάβες από χημικές ουσίες όπως τετραχλωράνθρακα, ακεταμινοφαίνη και αλκοόλ και βοηθά στην προώθηση της ανάπτυξης νέων κυττάρων του ήπατος για να αντικαταστήσουν τα κατεστραμμένα.Χρησιμοποιείται για να προστατεύει το συκώτι από βλάβες που προκαλούνται από τα ναρκωτικά και τη χημειοθεραπεία του HIV. Η λήψη αντιρετροϊκών φαρμάκων (Αντιρετροϊκά φάρμακα) μπορεί να προκαλέσει δυσπεψία και η σιλυμαρίνη χρησιμοποιείται για την ανακούφιση από αυτή την κατάσταση.

Το Milk Thistle αποτελεί ένα από τα βότανα με τις περισσότερες αναφορές στην επιστημονική βιβλιογραφία.

Στην διεθνή βιβλιογραφία ανευρίσκονται πάνω από 300 δημοσιεύσεις σχετικά με την χημική του σύσταση και τους μηχανισμούς δράσης του. Για  την παρασκευή 286mg τιτλοδοτημένου εκχυλίσματος (η ποσότητα που περιέχεται σε κάθε ταμπλέτα του Milk Thistle της Lamberts) απαιτούνται 8,5gr από τον καρπό του γαϊδουράγκαθου. Κάθε ταμπλέτα του τιτλοδοτημένου εκχυλίσματος Milk Thistle της Lamberts, αποδίδει  εγγυημένα 200mg Silymarin.


—- ΒΟΤΑΝΑ —-

Κάθε βότανο οφείλει την βιολογική του δράση σε μια ή περισσότερες ομάδες χημικών ουσιών. Οι ουσίες αυτές αναφέρονται συχνά στη διεθνή βιβλιογραφία με τον όρο “phytochemicals” και απαντώνται σε συγκεκριμένο τμήμα του φυτού (π.χ. το Gingko Biloba έχει πάνω από 40 ενεργά συστατικά, όμως μόνο 2 από αυτά έχουν διαπιστωμένη βιολογική δράση σαν “phytochemicals” τα τερπενοειδή και τα φλαβονοειδή). Επίσης ενώ τα “phytochemicals” με την συγκεκριμένη βιολογική δράση βρίσκονται σε συγκεκριμένο τμήμα του φυτού,(στο Gingko Biloba βρίσκονται στα φύλλα του φυτού) είναι δυνατόν σε άλλα μέρη του φυτού να περιέχονται ουσίες με αυξημένη τοξικότητα για τον οργανισμό (στο Gingko Biloba τοξικές ουσίες έχουν ανιχνευθεί στον κορμό του φυτού).Λίγες εταιρείες συμπληρωμάτων διατροφής διαθέτουν το εύρος βοτάνων που προσφέρει η Lamberts.

Στην Lamberts πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιούμε τιτλοδοτημένα εκχυλίσματα βοτάνων. Αυτό συμβαίνει γιατί η χρήση “ολόκληρου του βοτάνου” μπορεί να ακούγεται εντυπωσιακή αλλά στην ουσία αποτελεί ένα αποξηραμένο φυτικό συστατικό με μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και μικρή περιεκτικότητα σε δραστικά συστατικά. Για τον λόγο αυτό είναι δύσκολο να υποστεί πέψη και απορρόφηση.Αντιθέτως όλα τα βότανα της Lamberts παρασκευάζονται με την μέθοδο της τιτλοδότησης. Η μέθοδος αυτή εξασφαλίζει την παρασκευή φαρμακοτεχνικών μορφών (κάψουλες ή ταμπλέτες) με συγκεκριμένη και ακριβώς καθοριζόμενη περιεκτικότητα φυτοχημικής ουσίας ανά ταμπλέτα ή κάψουλα. Η παρασκευή τιτλοδοτημένων εκχυλισμάτων παρέχει τα κάτωθι πλεονεκτήματα:

Αποτελεσματικότητα

Με την τιτλοδότηση εξασφαλίζεται ότι το τελικό προϊόν παρέχει τα επίπεδα της φυτοχημικά δραστικής ουσίες για την επίτευξη μιας συγκεκριμένης βιολογικής δράσης. Πιο συγκεκριμένα στην Lamberts το επίπεδο της φυτοχημικά δραστικής ουσίας των βοτάνων είναι το ίδιο με αυτό που έχει χρησιμοποιηθεί σε δημοσιευμένες κλινικές μελέτες.

Ασφάλεια

Όπως προαναφέρθηκε οι φυτοχημικά δραστικές ουσίες ανευρίσκονται συνήθως σε συγκεκριμένο τμήμα του βοτάνου. Αντιστοίχως ουσίες δυνητικά τοξικές δύναται να ανευρίσκονται σε άλλα τμήματα του βοτάνου. Η τιτλοδότηση εξασφαλίζει την παροχή μόνο της ωφέλιμης και ασφαλούς ουσίας που εξασφαλίζει την επιδιωκόμενη βιολογική δράση σε ποσότητα που δεν προκαλεί τοξικότητα.

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος 0,150 kg
Κατασκευαστής