1. Home
  2. Προϊόν
  3. LAMBERTS Vitex Agnus Castus 1000mg – Θεραπεία Συμπτωμάτων Εμμηνόπαυσης & Δυσμηνόρροιας – Ρύθμιση Ορμονικού Κύκλου…
Loading...

LAMBERTS Vitex Agnus Castus 1000mg – Θεραπεία Συμπτωμάτων Εμμηνόπαυσης & Δυσμηνόρροιας – Ρύθμιση Ορμονικού Κύκλου & για Χορτοφάγους, 60tabs

Αντιοξειδωτική & Αντιφλεγμονώδη Δράση.

19,85

Σε απόθεμα

Κωδικός προϊόντος: 5055148403072 Κατηγορίες: ,
Loading...

LAMBERTS Vitex Agnus-Castus 1000mg

100mg τιτλοδοτημένου εκχυλίσματος

Το Vitex agnus-castus (συχνά αναφέρεται και ως Vitex) αποτελεί βότανο  που ενδημεί στις μεσογειακές χώρες. Η ‘δημοτικότητα’ του βοτάνου έχει ενισχυθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια καθώς ανευρίσκονται πάνω από 300 δημοσιεύσεις στην διεθνή βιβλιογραφία σχετικά με τον μηχανισμό δράσης του. Τα μούρα του Vitex που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή του εκχυλίσματος περιλαμβάνουν ένα μεγάλο εύρος φυτοχημικά δραστικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένων των φλαβονοειδών και μιας ομάδας χημικών ουσιών που υπάγονται στα ιριδοειδή (iridoids) και στις οποίες περιλαμβάνονται η aucubin και η agnuside.

Έρευνες υποστηρίζουν ότι το Vitex βοηθάει στη θεραπεία των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης και της δυσμηνόρροιας, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη ρύθμιση του ορμονικού κύκλου.  Τα φυτοοιστροφόνα που περιέχει (φλαβονοειδή) έχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις και λογω χημικής ομοιότητας με τα ενδογενή οιστρογόνα, βοηθούν στην ομαλοποίηση των συμπτωμάτων της περιόδου και της εμμηνόπαυσης. Επίσης φαίνεται να βοηθά στη μαστοδυνία, στην αμηνόρροια καθώς και στην υπογονιμότητα. To Vitex της Lamberts αποτελεί ένα τιτλοδοτημένο εκχύλισμα ισοδύναμο με 1000mg αποξηραμένων καρπών Vitex. Το Vitex μπορεί να χρησιμοποιηθεί μαζί με άλλα συμπληρώματα διατροφής όπως τη Βιταμίνη Β6 και το Evening Primrose Oil (λάδι από νυχτολούλουδο).

Διατροφικές πληροφορίες Aνά ταμπλέτα
Vitex agnus-castus 1000mg(provided by 196mg of a 5.1:1 extract)

Ταμπλετοποίηση με: Calcium Carbonate, Microcrystalline Cellulose, Acacia, Silicon Dioxide, Magnesium Stearate, Titanium Dioxide, H. Methylcellulose, Stearic Acid, Iron Oxides, Copper Chlorophyllin.

Κατάλληλο για

Χορτοφάγους

Χρόνος αφομοίωσης

Λιγότερο από 1ώρα

Αλλεργίες

Καμία

Προφυλάξεις

Δεν πρέπει να λαμβάνεται από έγκυες ή θηλάζουσες γυναίκες.

Δοσολογία

1 ταμπλέτα ημερησίως

Φύλαξη

Να φυλάσσεται σε δροσερό και ξηρό περιβάλλον και να προφυλάσσεται από το φως.


—- ΒΟΤΑΝΑ —-

Κάθε βότανο οφείλει την βιολογική του δράση σε μια ή περισσότερες ομάδες χημικών ουσιών. Οι ουσίες αυτές αναφέρονται συχνά στη διεθνή βιβλιογραφία με τον όρο “phytochemicals” και απαντώνται σε συγκεκριμένο τμήμα του φυτού (π.χ. το Gingko Biloba έχει πάνω από 40 ενεργά συστατικά, όμως μόνο 2 από αυτά έχουν διαπιστωμένη βιολογική δράση σαν “phytochemicals” τα τερπενοειδή και τα φλαβονοειδή). Επίσης ενώ τα “phytochemicals” με την συγκεκριμένη βιολογική δράση βρίσκονται σε συγκεκριμένο τμήμα του φυτού,(στο Gingko Biloba βρίσκονται στα φύλλα του φυτού) είναι δυνατόν σε άλλα μέρη του φυτού να περιέχονται ουσίες με αυξημένη τοξικότητα για τον οργανισμό (στο Gingko Biloba τοξικές ουσίες έχουν ανιχνευθεί στον κορμό του φυτού).

Λίγες εταιρείες συμπληρωμάτων διατροφής διαθέτουν το εύρος βοτάνων που προσφέρει η Lamberts

Στην Lamberts πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιούμε τιτλοδοτημένα εκχυλίσματα βοτάνων. Αυτό συμβαίνει γιατί η χρήση “ολόκληρου του βοτάνου” μπορεί να ακούγεται εντυπωσιακή αλλά στην ουσία αποτελεί ένα αποξηραμένο φυτικό συστατικό με μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και μικρή περιεκτικότητα σε δραστικά συστατικά. Για τον λόγο αυτό είναι δύσκολο να υποστεί πέψη και απορρόφηση.Αντιθέτως όλα τα βότανα της Lamberts παρασκευάζονται με την μέθοδο της τιτλοδότησης. Η μέθοδος αυτή εξασφαλίζει την παρασκευή φαρμακοτεχνικών μορφών (κάψουλες ή ταμπλέτες) με συγκεκριμένη και ακριβώς καθοριζόμενη περιεκτικότητα φυτοχημικής ουσίας ανά ταμπλέτα ή κάψουλα.

Η παρασκευή τιτλοδοτημένων εκχυλισμάτων παρέχει τα κάτωθι πλεονεκτήματα

Αποτελεσματικότητα

Με την τιτλοδότηση εξασφαλίζεται ότι το τελικό προϊόν παρέχει τα επίπεδα της φυτοχημικά δραστικής ουσίες για την επίτευξη μιας συγκεκριμένης βιολογικής δράσης. Πιο συγκεκριμένα στην Lamberts το επίπεδο της φυτοχημικά δραστικής ουσίας των βοτάνων είναι το ίδιο με αυτό που έχει χρησιμοποιηθεί σε δημοσιευμένες κλινικές μελέτες.

Ασφάλεια

Όπως προαναφέρθηκε οι φυτοχημικά δραστικές ουσίες ανευρίσκονται συνήθως σε συγκεκριμένο τμήμα του βοτάνου. Αντιστοίχως ουσίες δυνητικά τοξικές δύναται να ανευρίσκονται σε άλλα τμήματα του βοτάνου. Η τιτλοδότηση εξασφαλίζει την παροχή μόνο της ωφέλιμης και ασφαλούς ουσίας που εξασφαλίζει την επιδιωκόμενη βιολογική δράση σε ποσότητα που δεν προκαλεί τοξικότητα.

Βάρος 0,117 kg
Κατασκευαστής