1. Home
  2. Προϊόν
  3. LAMBERTS Vitamin B12 100μg – Υγεία Νευρικού & Αιμοποιητικού Συστήματος – Βελτίωση Μνήμης – Ιδανικό…
Loading...

LAMBERTS Vitamin B12 100μg – Υγεία Νευρικού & Αιμοποιητικού Συστήματος – Βελτίωση Μνήμης – Ιδανικό Για Χορτοφάγους, 100tabs

• Συμμετέχει στην Σύνθεση του DNA &

• Την Σύνθεση της Μυελίνης των Νεύρων,

• Έχει Αντι-Αθηρωματική Δράση,

• Είναι Απαραίτητη Σε Μακροκυτταρική & Μεγαλοβλαστική Αναιμία.

9,60

Σε απόθεμα

Loading...

LAMBERTS Vitamin B12 100μg

Μεθυλοκοβαλαμίνη

Η βιταμίνη Β12 ή κοβαλαμίνη είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη που ανήκει στο σύμπλεγμα των βιταμινών Β. Τροφές πλούσιες σε αυτή είναι τα γαλακτοκομικά, το κρέας, τα θαλασσινά και η σόγια. Είναι απαραίτητη για το νευρικό σύστημα, την αιμοποίηση και τη σύνθεση των νουκλεοπρωτεϊνών. Επίσης, μειώνει την ομοκυστεΐνη και βελτιώνει τη μνήμη. Η βιταμίνη Β12 αποτελεί το μοναδικό φυσικό προϊόν που περιέχει κοβάλτιο, και στο οποίο οφείλει το ζωηρό κόκκινο χρώμα του. Στον άνθρωπο είναι δύσκολο να παρατηρηθεί καθαρή μορφή αβιταμίνωσης Β12. Συνήθως συνοδεύεται με έλλειψη φυλλικού οξέος και του ενδογενούς  παράγοντα. Ο τελευταίος παράγεται από τα οξυντικά κύτταρα του στομάχου και επί ανεπάρκειας του (αχλωρυδρία) παρουσιάζεται δυσαπορρόφηση της βιταμίνης Β12.

Η Β12 αφού απορροφηθεί με την βοήθεια του ενδογενούς παράγοντα έχει 3 σημαντικές βιολογικές δράσεις

Δρα ως συνένζυμο στο φυλλικό οξύ για την σύνθεση του DNA.

Συμμετέχει στην σύνθεση της μυελίνης των νεύρων.

Έχει αντί-αθηρωματική δράση.

Η έλλειψη της B12 προκαλεί προβλήματα στο νευρικό σύστημα, μακροκυτταρική και μεγαλοβλαστική αναιμία και είναι συχνή στους χορτοφάγους και στους ηλικιωμένους.

Η επαρκής πρόσληψή της είναι απαραίτητη κατά την εγκυμοσύνη, καθώς η έλλειψή της μπορεί να προκαλέσει σοβαρά νευρολογικά προβλήματα στο βρέφος.

Χρόνος αφομοίωσης

Λιγότερο από 1 ώρα.

Κατάλληλο

Για χορτοφάγους.

Δοσολογία

Η χρήση της Β12 1000μg απαιτεί υπόδειξη του ιατρού.

Φύλαξη

Να φυλάσσεται σε δροσερό και ξηρό περιβάλλον και να προφυλάσσεται από το φως.

Αλλεργίες

Καμία.

Προφυλάξεις

Το προϊόν αυτό δεν πρέπει να λαμβάνεται από έγκυες ή θηλάζουσες γυναίκες


—-Βιταμίνες—-

Οι βιταμίνες είναι φυσικές ουσίες (οργανικές ενώσεις μικρού μοριακού βάρους), με σημαίνοντα ρόλο στην φυσιολογική ανάπτυξη και την λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Ανευρίσκονται κυρίως στις τροφές (με εξαίρεση την VIT-D και την VIT-Κ που συντίθενται και από τον ανθρώπινο οργανισμό), δρουν ακόμη και σε πολύ μικρές ποσότητες, δεν έχουν καμία θερμιδική αξία και ο ρόλος τους στην φυσιολογική οργανική λειτουργία, οφείλεται στην ικανότητα τους να ρυθμίζουν σημαντικές μεταβολικές διεργασίες.

Οι βιταμίνες έχουν διαφορές μεταξύ τους ως προς τη δομή και τη λειτουργία και διακρίνονται σε δύο βασικές κατηγορίες, στις υδατοδιαλυτές (βιταμίνη C και τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β ) και στις λιποδιαλυτές (βιταμίνη Α, D, K και Ε ), σύμφωνα με την διαλυτότητα τους.

Η LAMBERTS διαθέτει μια πλήρη γκάμα όλων των υδατοδιαλυτών και λιποδιαλυτών βιταμινών, σε ξεχωριστά σκευάσματα, ώστε να επιτυγχάνεται εξειδίκευση της αγωγής. Οι δόσεις των βιταμινούχων σκευασμάτων είναι με βάση τις επιταγές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (W.H.O.), ώστε να αποφεύγεται η πιθανότητα πρόκλησης υπερβιταμίνωσης.

Τέλος η LAMBERTS παρασκευάζει τα σκευάσματα των βιταμινών που διαθέτει, ακολουθώντας σημαντικούς κανόνες φαρμακοκινητικής, ώστε να επιτυγχάνει την μεγίστη δυνατή απορρόφηση, βιοδιαθεσιμότητα και συνεπώς αποτελεσματικότητα της χορηγούμενης βιταμίνης (χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελεί η VIT-C που παρασκευάζεται σε μορφή ταμπλέτας ελεγχόμενης αποδέσμευσης. Η VIT-C είναι εντόνως υδατοδιαλυτή και η λήψη της σε μορφή αναβράζοντος δισκίου ή σε μορφή ταμπλέτας άμεσης αποδέσμευσης οδηγεί στην γρήγορη απορρόφησή και αποβολή της μέσω των ούρων. Αντιθέτως η VIT-C της LAMBERTS παραμένει 6-8 ώρες στο έντερο και απορροφάται βαθμιαία καλύπτοντας άριστα τον ασθενή στην διάρκεια της ημέρας.)

Βάρος 0,100 kg
Κατασκευαστής